Het doel

Gezonder leven, natuurlijk genezen!
De Natuurgeneeskunde bestaat al sinds 460 voor Christus en is ontstaan in een tijd dat de mens nog leefde volgens het ritme van de natuur. De basis ligt in de zogenaamde ‘Wetten van de natuur’: gezonde lucht, zuiver water, gezond en vers voedsel, voldoende zonlicht en beweging. Een tekort hieraan in combinatie met belastende factoren van buitenaf zoals milieuvervuiling en stress leiden tot een verstoring van uw gezondheid.

Met adviezen voor een gezonder leven en door natuurlijk te genezen spreekt de Natuurgeneeskunde het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan voor een volledig en blijvend herstel.

Als we om ons heen kijken, zien we dat de natuur over het vermogen van zelfherstel beschikt. Zieke dieren in de vrije natuur vinden zelf hun genezende kruiden en reinigen hun lichaam door te vasten. Kleine kinderen weigeren voedsel als ze ziek zijn. Volgens natuurgeneeskundige opvattingen ontstaat ziekte ook doordat men niet leeft volgens de (eigen) natuur. Vaak zijn we het gevoel kwijt van de grens tussen gezond en ziek zijn en zorgen we niet goed voor onszelf.

Onze gezondheid is dus niet gegarandeerd door een simpel afwezig zijn van zichtbare ziektesymptomen. Voor ieder mens, ziek of niet, is het daarom belangrijk zijn gezondheid in de gaten te houden. Steeds meer mensen kiezen voor een bewust, actief en gezond leven. Voorkomen is beter dan genezen!

Chronische ziekten ontwikkelen zich jarenlang geleidelijk. Hoofdoorzaak is altijd te vinden in de hierboven beschreven tekorten en bedreigende factoren. De Natuurgeneeskunde kan ziekteverschijnselen al herkennen wanneer de reguliere geneeskunde nog geen meetbare afwijkingen vindt. Bovendien is de Natuurgeneeskunde niet gericht op het wegwerken van acute klachten maar pakt de oorzaken aan met als gevolg dat uw lichaam zichzelf volledig geneest.

Ik doe dus niet aan symptoombestrijding maar richt mij op het vinden
van de veroorzakende factoren. Dit doe ik met bestaande wetenschappelijke basisonderzoeken, zoals een anamnese, lichamelijk onderzoek en bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek. Daarna worden er nog aanvullende onderzoeken gedaan om voortijdige gezondheidsverstoringen op te sporen. Een volledige analyse van uw totale gezondheid!

Op basis van de deze gezondheidsanalyse stel ik samen met u een gezondheidsstappenplan op. Het plan omvat in de eerste plaats een dieet-
en leefstijladvies op maat, indien nodig aangevuld met probiotica, voedingssupplementen en medicinale kruiden. Daarna bekijken we samen welke therapie eventueel toegepast kan worden. Zie ook: Behandelingen Tenslotte besteed ik ook aandacht aan de emotionele factoren die bij elke ziekte in meer of mindere mate een rol spelen.

Het uiteindelijke doel van zowel de diagnose als de behandeling is het in kaart brengen en herstellen van uw algemene gezondheidstoestand. Met het opnieuw aanleren van een gezonde leefstijl speelt u zelf uiteindelijk de belangrijkste rol!

© 2019 - 2024 praktijk-ajna | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel